AMTSFORSIKRING

Familieøkonomisk skole

 • INDHOLD:

 • ANNONCE

 • INDHOLDSMARKEDSFØRING

 • PODCAST

Baggrund og udfordring:

För att öka marknadsandelarna bland gravida och småbarnsföräldrar har Länsförsäkringar kommit till insikt att de behöver hitta nya vägar att nå den här målgruppen. I sina egna kanaler riskerar de att upplevas formella, ibland lite tråkiga och det finns utmaningar att fånga intresset för sin expertis och produkter. För att hitta kreativa och moderna lösningar att kommunicera mot målgruppen valde Länsförsäkringar att samarbeta med Baby Journey. 

Familieøkonomisk skole

De flesta tycker inte det är lika roligt att sätta sig in i föräldraledighet, barnspar och vab som det är att inreda barnrummet eller välja barnvagn. Med det här som grund utvecklade vi content-satsningen ”Familjens ekonomiskola”. Med podcast, filmer och informativa artiklar ville vi sätta familjeekonomin i nytt ljus i underhållande format och med en lättsam ton. För att sänka tröskeln till att sätta sig in i ämnet gjordes sex kortpoddar på 15 minuter vardera. Poddarna gjorde det möjligt för målgruppen att ta del av kunskapen när och var som helst. Podden programleddes av influencern Michaela Forni, som även bidrog med föräldraperspektivet i form av  frågor och funderingar som många kan relatera till.

För att verifiera informationen och tipsen som delades engagerades en ekonomieexpert från Länsförsäkringar i samtliga produktioner. Målet med ekonomiexperten var också att bygga en personlig relation till Länsförsäkringar som varumärke.

 

Resultater af kampagnen

Sveriges största poddar

Initiativet lyftes i några av Sveriges största, till exempel i podden ”Nu börjar livet”.

30% av webbtrafiken från kampanj

Under kampanjtiden kom 30% av besökarna till produktsidor om gravid- och barnförsäkringar från oss.

Medialt
genomslag

Lanseringen av initiativet blev uppmärksammat i media.

“Ekonomin är en svår puck som förälder i dessa tider. Därför är jag tacksam för att ni delar så mycket bra tips i Familjens Ekonomiskola. Det finns så mycket saker som man kan göra för att underlätta det ekonomiska trycket. Tack för allt bra innehåll ni skapar, det underlättar verkligen livet som förälder.” 

Sara, användare Baby Journey

  Start din rejse,
  Kom i kontakt med os!

  Linnéa Olsson
  Creative Sales, Baby Journey

  Copyright © Baby Journey

  Copyright © Baby Journey

  Mobil sidefod