MamaTummy Day

Se vår kampanjfilm här:

För alla mammor 

Efter förlossningen kan magen se frisk och välmående ut på utsidan, medan insidan tampas med förlossningsskador och besvär som inte syns. Det rör sig ofta om besvär med bäckenbotten, urinläckage, uttöjd bukvägg och delade magmuskler. Alla kvinnor har rätt att få den hjälp och vård som de behöver för att hitta kontrollen i området runt mage och bäckenet igen efter påfrestningen av en graviditet.

Den 25 April är MamaTummy Day, en dag som är tillägnad mammakroppen. Tillsammans med Länsförsäkringar vill vi med den här kampanjen uppmärksamma den fysiska påfrestning som graviditeten innebär och återhämtningen som krävs efteråt. 

Dagen är initialt ett initiativ av Karin Woxnerud och MammaMage  

En graviditet anses vara det absolut största kvinnokroppen kan gå igenom. Ändå finns det en tro att återhämtningen efter förlossningen kan gå relativt snabbt. Vi vill se en ökad kunskap kring hur graviditeten påverkar kroppen och vilka besvär som kan uppstå – och finnas kvar under en lång period efter förlossningen. Vi tycker att alla kvinnor har rätt till den vård man behöver för att kunna läka efter en förlossning – och att den vården bör normaliseras. 

En graviditet är otroligt påfrestande och besvär med mage och bäckenbotten efter förlossningen är vanligt. Därför är det bra att utföra mjuka och effektiva övningar under graviditeten för att förebygga dessa besvär.

Karin Lundström, som är certifierad MammaMage tränare, guidar dig här genom flera olika pass för att förebygga eventuella besvär längre fram. Alla videos går att se helt gratis i Baby Journey-appen. 

Med Länsförsäkringars Gravidförsäkring har du rätt till en ersättning om 500 kr vid besök hos en fysioterapeut för bland annat bäckenbottenbesvär. 

Copyright © Baby Journey

Copyright © Baby Journey

Mobil sidefod