Dessa bönburgare är gjorda av kidneybönor som bas och blir med hjälp utav en massa kryddor helt oemotståndliga. Tillbehören går givetvis att ändra efter tycke och smak men vi älskar den här kombinationen med majonäs, rödlök och allt annat gott. Med potatisklyftorna vid sidan av blir den här rätten klockren!
För 2 personer
Tillagingstid: 50 minuter
Ingredienser till bönburgaren:
1 burk kidney eller svarta bönor (250 g)
1 ägg
1/2 dl ströbröd
1/2 lök
2 msk soja
1 msk paprikapulver
En nypa chiliflakes
Salt och peppar efter smak
Tillbehör:
2 burgarbröd av valfri sort, jag föredrar briochebröd
Innehållet i burgaren kan du välja efter smak, jag föredrar:
Grönsallad
Rödlök
Mosad avokado
Stekt ägg
Cheddar eller annan ost
Majonnäs
Ketchup
500g potatis (vanlig eller sötpotatis)
Gör såhär:
1. Blanda smeten för bönburgaren i en blender eller med en stavmixer. Ställ in i frysen i 15 minuter, då är det lättare att forma biffarna.
2. När 15 minuter har gått, ta ut smeten och forma biffar i den storlek du föredrar.
3. Sätt ugnen på 225 grader. Gör potatisklyftor av din potatis och sätt in i ugnen med olja, salt och peppar i ca 30 minuter eller tills potatisen är klar.
4. Stek dem i olja ungefär 5 minuter på varje sida på mellanhög temperatur.
5. Placera din bönburgare på hamburgerbrödet och bygg sedan ihop din burgare med de tillbehör du har valt
6. Servera med din ugnsbakade potatis/sötpotatis
Nyttiga ingredienser för dig som är gravid:
Kidneybönor är en ”superfood” för gravida, särskilt om du är vegetarian då det är det bästa alternativet till kött med dess höga halter av järn – som gravida ofta har för lite av! Kidneybönor har även mycket magnesium som kan hjälpa mot kramper, är fulla av antioxidanter samt antiinflammatoriska.
*
Baby Journey är framtagen för att minska ensamheten under en graviditet och öka samhörigheten bland gravida kvinnor och partners.
Copyright © Baby Journey