Vad är Influencer Marketing?

Influencer Marketing får ditt företag att synas och gör att ni uppnår mätbara resultat. Nå ut till din målgrupp med rätt format vid rätt tidpunkt via olika plattformar.

Baby Journey samarbetar med ett stort antal influencers, både micro och premium. Våra experter hjälper dig att välja rätt kanal och profil och utformar strategier för din framgångs skull.

Rätt matchning med ditt varumärke

Influencer Marketing är en av de mest lovande och växande marknadsföringsstrategierna som bidrar till att ditt företag växer. Varför? Jo, helt enkelt för att människor förlitar sig på likasinnade och deras rekommendationer snarare än traditionell reklam.

Om du som företag marknadsför dina produkter eller tjänster genom specifika influencers som din målgrupp litar på och upplever som trovärdiga, är chansen oerhört stor att detta leder både till större engagemang, intresse och mer försäljning. Kort sagt, ditt varumärke hamnar på första parkett med en fantastisk överblick i en väldigt konkurrensutsatt marknad.

Så fungerar Influencer Marketing på Baby Journey

Influencer marketing hos Baby Journey utgår alltid från vår unika data och statistik för att sätta rätt strategi och val av influencer. Vi jobbar över alla plattformar för att er kampanj ska skörda så stora framgångar som möjligt.

När inlägget visas på Instagram, TikTok, YouTube, personliga bloggar eller någon annan plattform blir influencerns inlägg sökbart direkt i Baby Journey-appen oavsett när det gjordes. Personer som i en viss graviditetsvecka söker på exempelvis barnvagnar kommer automatiskt att få upp olika typer av inlägg om just det. Inlägget visas för den tilltänkta målgruppen när användaren går in i appen.

Eftersom inlägget sparas kommer det kunna visas igen och igen för nya användare och på så sätt hålla en hög relevans gentemot användaren.

Välj rätt influencer för ditt varumärke

Vi samarbetar med både micro influencers och premium influencers där den största skillnaden hänger på antal följare. Micro influencers har ofta färre följare, mellan 5000 och 25 000, medan premium influencers har en ännu större följarskara. Micro influencers följare tenderar att ha en högre tillit och en hög engagement rate, medan premium influencers är mer berömda och levererar stor räckvidd.

Dock ska du inte alltid hänga upp dig på följarantalet; det finns en rad aspekter som visar på vilken/vilka influencers som kommer generera mer för just ditt varumärke. Vi hjälper dig att ta fram rätt influencers för att se hur just dessa kan öka din exponering och försäljning, beroende på vilka mål företaget har för sin kampanj.

  85 %

  väljer influencer marketing för att öka varumärkeskännedom

  75 %

  av gen z & millennials konsumerar innehåll av influencers minst
  1 gång/dag

  Användarinformationen är nyckeln till riktad marknadsföring

  Riktad marknadsföring via influencers är görbart eftersom våra användare skapar detaljerade profiler om intressen, favorit influencers och annan personlig information. Det gör att vi vet vad de gillar och vilka de influeras av och kan därför pusha för ett inlägg till utvalda personer.

  Inlägget från influencern når målgruppen vid exakt rätt tillfälle under graviditeten eller föräldraskapets tidiga skede, en tid när målgruppen är som mest köpstark och informationssökande.

  Always on mot en köpstark målgrupp

  Våra annonslösningar säkerställer kontinuerlig synlighet mot gravida och nyblivna föräldrar. Med ett konstant inflöde av nya användare syns ni varje månad inför nya personer och skapar konkret varumärkeskännedom hos en engagerad och köpstark målgrupp.

  ESSENTIAL

  För er som önskar närvaro och synlighet i rätt kontext.

  TARGET

  För er som vill få effekt av annonsering över flera kanaler.

  IMPACT

  För er som vill påverka och göra ett ordentligt avtryck.

  CUSTOM

  Vi skapar skräddarsydda lösningar utifrån era behov.

  • ESSENTIAL

   För er som önskar närvaro och synlighet i rätt kontext.

  • TARGET

   För er som vill få effekt av annonsering över flera kanaler.

  • IMPACT

   För er som vill påverka och göra ett ordentligt avtryck.

  • CUSTOM

   Vi skapar skräddarsydda lösningar utifrån era behov.

   Vi hjälper dig med hela processen steg för steg

   Tack vare vårt komplexa datadrivna system där vi lagrat tidigare aktiveringar och kampanjer kan vi matcha och rekommendera rätt influencer och strategi beroende på dina tidigare KPI:er.

   1. Vi går igenom vilken/vilka influencers och kanaler som är lämpligast för dig och din kampanj.

   2. Tillsammans tar vi fram en strategi som hjälper dig att synas för att just din kampanj ska få en så kraftfull effekt som möjligt.

   3. Det inlägg som influencern gör i plattformen blir synbart och sökbart i Baby Journeys integrerade sökmotor.

   4. Inlägget visas för den tilltänkta målgruppen och sparas så det alltid hålls relevant mot nya registrerade eller när inlägget är passande i förhållande till gravidvecka.

   5. Samarbetet tankas in i appen i samtliga format så att användaren själv kan bestämma hur det ska konsumeras (bild, video, ljud etc).

   Varför Influencer Marketing för din verksamhet?

   Influencer Marketing möjliggör att vi kan matcha din kampanj med rätt influencer och i ett relevant sammanhang. Eftersom influencers och deras följare oftast har ett tätare och mer personligt band, kommer du närmare din målgrupp vilket ger stora fördelar för ditt varumärke. På Baby Journey håller vi alltid en nära och öppen dialog med dig som kund och är med dig genom hela processen från start till uppföljning.

   ”Vi matchar er med rätt influencer
   utifrån kampanj och syfte.”

   Julia Hellquist
   Creative Production Lead, Baby Journey

   Vill du veta mer?

   Artillerigatan 16

   114 52 Stockholm

   Baby Journey

   Villkor

   Ladda ner vår app!

   ladda ner i appstore

   Copyright © Baby Journey

   Copyright © Baby Journey

   Mobile footer