familjens-ekonomiskola-podcast

Familjens ekonomiskola – Podd om ekonomi och sparande

Familjens Ekonomiskola är en podd som Baby Journey har tagit fram tillsammans med Länsförsäkringar med fokus på familjens ekonomi. Med ekonomiexperten Emma Persson diskuteras allt från hur du ska tänka kring din föräldraledighet till hur du lär små barn värdet av pengar. Swishar tandfen år 2022 eller hur gör man? Stora och små ekonomifrågor – alla behandlas i den här podden med 15 min korta avsnitt.

Antal avsnitt: 6
Senaste avsnittet: 29 september, 2022

Hjälp mig att förstå mitt nya liv som förälder!

Spela avsnittet
calendar-img

I det här avsnittet gästas vi av Niklas som har jobbat på Försäkringskassan i över 20 år (!). Han är expert på föräldrapenning, vabb och allt som hör därtill och guidar oss därför steg för steg i hur vi ska göra för att förstå Försäkringskassan på bästa möjliga sätt. Visste du att de behandlar över 10 miljoner ärenden från föräldrar varje år? Inte illa!

Ska man swisha tandfen år 2024?

Spela avsnittet
calendar-img

Att lära barn om pengar kan vara klurigt, men också roligt! Hur lär vi de minsta barnen om pengar redan från start? Jo, vi låter dom bland annat göra sina egna val kring pengar - hur gärna vi än vill lägga oss i som föräldrar. Lyssna på när Emma från Länsförsäkringar ger sina bästa tips på hur vi lär våra barn om pengar i detta avsnitt!

Så blir ditt barnspar ett körkort eller kontantinsats i framtiden

Spela avsnittet
calendar-img

I det här avsnittet fördjupar vi oss i ämnet barnspar. Hur sparar vi på bästa sätt åt våra barn och vad är viktigt att ha med sig i det långsiktiga sparandet? Varför är det så bra att spara i eget namn och inte i sitt barns namn? Många frågor besvaras i detta avsnitt av Länsförsäkringars ekonomiexpert Emma!

Vad kostar egentligen ett barn?

Spela avsnittet
calendar-img

Det enkla svaret på vad ett barn kostar är... jättemycket! Men varför är 11 år den dyraste åldern för barn? Och hur ska man tänka för att ha råd med ett barn? Ekonomiexperten Emma Persson på Länsförsäkringar har svaret på dina frågor.

Lös gåtan om föräldraledighet

Spela avsnittet
calendar-img

Föräldrapeng, say what? För många av oss är frågor som föräldraledighet, vabb och vobb rena frågetecken. I det här avsnittet benar Baby Journey och Länsförsäkringar ut varje oklarhet, går igenom vad varje sak innebär och hur du ska tänka kring de olika områdena.

Hur ska jag ha råd med mitt liv om vi separerar?

Spela avsnittet
calendar-img

Ibland inträffar det värsta, hur ogärna vi än vill tänka på det. Dödsfall, skilsmässa, sjukdomar och andra negativa livsförändringar kan hända när vi minst anar det. Därför är det viktigt att vi förbereder oss för om det värsta händer! Hur du gör det steg för steg får du lära dig av Emma från Länsförsäkringar i det här avsnittet. Bara att trycka på play så har du svar på dina frågor om bara en kvart!

Tillsammans med Länsförsäkringar har Baby Journey tagit fram podcasten Familjens ekonomiskola, som givetvis har fokus på just familjens ekonomi. Med ekonomiexperten Emma Persson så diskuteras allt från hur du kan tänka kring din föräldraledighet, till hur du lär små barn värdet av pengar. Swishar tandfen år 2022 eller hur gör man egentligen? Stora och små ekonomifrågor – alla behandlas i den här podcasten med 15 minuter korta avsnitt. Denna podcast är för dig som vill känna dig mer påläst kring ekonomi som berör föräldrar. Familjens ekonomiskola tar upp ämnen som vad ett barn egentligen kostar, hur man ska ha råd att leva om man skulle gå isär med sin partner, varför det är viktigt att spara till sin barn och såklart hur man kan tänka när man planerar sin föräldraledighet. Högt och lågt kring allt som berör ekonomi helt enkelt och såklart mängder av tips för dig att ta del av! Familjens Ekonomiskola är Baby Journeys tredje podcast och ett perfekt komplement till Baby Talk och Mini Talk, som tar upp ämnen närmare relaterat till just graviditet och små barn. Familjens Ekonomiskola är dock minst lika värdefull, då en stabil ekonomi sätter grunden för dig och din familj både nu och i framtiden. Lyssna på Familjens Ekonomiskola idag

Artillerigatan 16

114 52 Stockholm

Baby Journey

Villkor

Ladda ner vår app!

ladda ner i appstore

Copyright © Baby Journey

Copyright © Baby Journey

Mobile footer